LCD je, SiOL TV še čakamo

Televizijska antena za rešitev.

Na TOZD-u smo v petek kupili Philipsov LCD (pri Eltusu so bili zelo prijazni, ko smo se oglasili do njih) in ga veselo našraufali na steno, v upanju, da bomo vsaj 1/4 finale SP-ja gledali na širokem zaslonu ob odlični sliki.

Na žalost pa SiOL-u resnica ni vedno enaka oglasnim sporočilom, če me spomin ne vara, se v oglasih hvalijo kako enostavno do TV-ja po istih poteh, kakor k nam prideta telefonija in internet.

Medtem ko čakamo in se spominjamo, kako smo kleli SiOL pri nadgradnji na ADSL 2+, pa signal TOZD TV-ja (glej sliko spodaj) z rahlimi motnjami ulovi 5 programov. Supeeeeer!

TOZD TV

1 thought on “LCD je, SiOL TV še čakamo”

 1. Komentar na TRIO PAKET Siol TV/internet/telefon

  Sem hotel samo povedati, da po letu ali dveh na Siol-u ni 0 novega. Pridejo tipi in ti eno črno škatlo konektajo eno pa pustijo v kartonu.
  Še to ti povejo, da boš ob dodatno ISDN številko in da si moraš naprogramirat novo kar sam.
  Pa še to ti pojasnijo, da moraš od Pc-ja do Tv-ja potegnit nek kabel pa še kakšen analogen telefon da si moraš kupit.
  Navodila ? ne me hecat, nobenih slik po sistemu P&P -“vtakni in delalo bo”. Samo nakladanje, da so oni najboljši. Potem kličeš kolega, da ti potegne UTP kabel do TV-ja, priklopiš in spet 0. Oziroma nek rdeč ekran na TV. Potem kličeš 080-1000 (YFN – Your favorite number- ne ga pozabit!)in ti povejo, da nimaš najnovejšega softverja in da bo trajalo 10 minut, da se naloži. Potem nekako postane ekran normalen in zahteva neko kodo. Halo, kako prosim, kakšno kodo spet? Ko pogruntaš kodo, se prikaže slika. Čez kakšen dan ne dela več. Kličeš YFN in tip ti reče, da moraš izklopiti naprave iz elektrike. Potem spet priklopiti nazaj in bo delalo. Halo, mar smo v kameni dobi, ko še niso izumili tipke za reset ? še najcenejši PC pozna to tipko !
  Ko TV nekako dela, opaziš čudne pojave, kot npr. zmrznjena slika ipd. Telefon je spet nova zgodba. Za dodatno številko ti povejo (navodil ni), kako jo narediš. Ko ugotoviš, kam priklopit drugi telefon, potem izklopiš in vklopiš nazaj prvo črno špkatlo in telefon prične delovati. A glej ga zlomka – iz 05 moram zavrtet 05 in številko telefona, da zvoni. Torej sem zelo navidezno v omrežju 05. Pa še noben mi ni povedal, kako prikličem dodatno številko iz GSM-a…

Leave a Reply