SiOL: Planet za znoret, ups … (upam, da) doživet

Ko zjutraj (res zjutraj, pred osmo) kličem na SiOL in razložim problem (če je PCMCIA mrežna kartica u modemu dela, če ne, ne jebe). Na oni strani je Žiga najbolj navdušen nad našimi hitrostmi in tem, da ni nič ne pada dol – če dela. Zanimivo.

Še enkrat se prepričam, da modem dela samo, če dam mrežno noter, drugače se sploh ne poveže, ne morem ga pingat in zmrzne na turbo. To drži kot pribito. Kličem na Ram 2 in pravi, da naj prineseva modem tja. Z Gregorjem že hočeva na Ram 2, ko ugotoviva, da tudi router nekako pride skozi in internet kar naenkrat šiba (tudi čez router in ne samo direkt na modem): dol od 0.7 fo 1.1 MB, gor od 50 do 80 kB (seveda sem izklopil nastavitve autoconnecta na modemu in vse na routerju ponastavil vse kot je bilo pred upgradeom).

Od 10.30 kar dela … in se ne dotikam ničesar. Ne kličem nikogar, ne nosim nič nikamor. Ne morem vam povedat kakšna milina. In ker dela že nekaj ur brez pizdarij in je vse okej, sem se odločil, da že danes postam tale blog post.

Ne upam se pa resetirat modema, ker ne vem kaj me čaka. Ampak … kar ne veš, ne boli. Zato se bom zdaj naslajal nad brzino in me boli za vse. Dokler ne crkne, potem pa spet moja najljubša številka – 080 1000 😉

2 thoughts on “SiOL: Planet za znoret, ups … (upam, da) doživet”

 1. Sem si prebral vse tole. Žal je res tako. Pri meni se vse skupaj vleče že od 1.3. Gre se pa za paket trio in enako so me prestavili na IPBAN. Skratka cel polom. Začeli so popolnoma nepripravljeni…

  Ampak bo, počasi se premika tudi pri meni…

  Pa pohvalno, da se ti je dalo vse napisat.

  Lp in upam, da ti bo sedaj delalo 🙂

 2. Bajdvej: ravno sem ugasnil ves štrom: router, modem, printer, isdn, … vse kar je vezano na ta kabl. Spet ni delalo.

  Naredim tako kot prej: se pravi mrežna not, reštart vsega, počakam en cigaret in spet dela. Spet dela, sicer ne tok močno kot prej (0.5-0.6 mega … ampak dela!!!). Ne bom se več zajebaval ampak bomo mel’ tko internet.

  Jebat ga.

Leave a Reply