Google Chrome prihaja

Današnji dan naj bi bil ofišl soft-launch Googlove nove pridobitve Google Chrome, ki naj bi bila usmerjena na desktope in zelo zelo naperjena proti Windowsem. Google Chrome je v bistvu webkit-browser, ki bo v veliki meri dal več kontrole nad web aplikacijami, omogočal pa bo tudi offline mode.

Google Chrome Screen-shot

Če, k temu dodamo še Gmail in Google docs-e (prav tako od našega predragega velikana) in možno offline povezavo, katero omogočajo Gearsi, dobimo pravi pravcati OS. Baje je bil zgrajen popolnoma nov Javasctrpit engine in vse skupaj “leti ko’ hudič” :). Tako da Microsoft, be affraid 🙂

Zakaj sem zgoraj napisal naj bi bil. Zato, ker je ofišl site padel oz ne dela. Pri Googlu sedaj pravijo, da so mal zajeb*l in da so šli ven rahlo prekmalu. Akcijo so začeli s kar dolgim stripom zakaj je Chrome res kul. Sedaj pa nič od Chrome-a. Tole zgoraj je screen-grab, kako naj bi izgledal, obstajalo je tudi nekaj videov uporabe, ki pa so sedaj izginili (za nedoločen čas). Tako do nadalnjega smo ostali na hladnem. Bo pa zanimivo spremljati nadalnje razvijanje te zgodbe.

Via alpheus1 Twitt thx, Mate.

2 thoughts on “Google Chrome prihaja”

  1. Dobr zgleda tale Google Chrome sam je teh google desktop aplikacij prov ne rad uporabljam …

  2. Strip je res über dolg! Boljše bi bilo, če bi naredili “Crome in plain english”, kot so to delali že prej… 🙂

Leave a Reply