Nakupovanje prek spleta – izkušnje, nasveti in ideje …

Na zadnjih Spletnih uricah sem se po predavanju z Jasno in Mojco zapletel v pogovor o malce bolj ženski temi: nakupovanju (ja, šopingu, disciplini, ki jo ženske tako obožujete). Govorili smo predvsem o nakupovanju na spletu in glede na izkušnje (z Majo sva kupovala tudi že čevlje, kar si marsikatero dekle ne bi upalo), je padla ideja, da bi pripravili predavanje na to temo.

Vaše izkušnje štejejo

Zato me zanimajo tudi vaše izkušnje z nakupovanjem prek svetovnega spleta. Predvsem za artikle, ki niso klasični (tehnična roba, DVD-ji, knjige, …), ampak bolj tisti, ki zanimajo žensko populacijo (čevlji, oblačila, spodnje perilo (mmm), kozmetika, …). Ste kdaj že kupovali kaj od tega? Kakšne so bile vaše izkušnje?

Delite jih spodaj v komentarjih, medtem pa vam povem še, kaj (in kje) kupujem prek spleta sam …

Kupujem vse, od čevljev do knjig …

Sam sem prek spleta kupoval, kakopačne, že:

 • knjige, CD-je, DVD-je, BluRay filme, igrice (največkrat kar Amazon.co.uk, včasih Amazon.com,od slovenskih kupujem na Mimovrste.com),
 • fotoaparati in oprema – Canon EOS 500D – sem si naročil nedavno, zato priporočam stran SimplyElectronics.net (njihove cene so res ugodne, včasih tudi 1/3 cene ceneje kot , poštnina je brezplačna, pa glede na to da je funt nizek, se še kako splača),
 • tehnična roba (od colskih imbus ključev, do konverterjev, slušalk in še marsičesa, vse to kar Amazon.co.uk)
 • čevlji (poročne visoke pete sva z Majo naročila na Amazon.com, čevlji so bili kot uliti – ponavadi je dobro, če pogledate konverter številk, večina tovrstnih spletnih trgovin ima t.i.: size chart, ali pa poglejte na kakšne čevlje, ki jih imate in na katerih pišeta ameriška in angleška številka, … še vedno se jih da vrniti … poleg tega je letošnjo zimo Maja z Amazon.co.uk dobila ski bootse, ker jih v predragi Sloveniji nikjer nisva več dobila),
 • spodnje perilo: če bi Bob ™ obstajal, pa ne, bi na Trashy.com zapravil že celo premoženje, a na žalost ne dostavljajo svojega perila v Slovenijo (če bi živel v skoraj kjerkoli drugje na svetu, ne bi bilo problemov, še v Togo dostavljajo, a v Slovenijo ne). Včasih se zato potolažim z obiskom AnnSummers.com, a tu izbira še zdaleč ni taka kot na Trashy (no, imajo pa za razliko od Trasy še igračke za odrasle, če to kaj šteje),
 • od spodnjega perila k oblekam: najbolj znani ameriški trgovini s spodnjim perilom: Victoria’s Secret in Frederick’s of Hollywood prodajata veliko več kot samo spodne perilo, tam najdete od oblekic, čevljev, leginsk, kopalk, … a oblek še nisem nakupoval. Razloga sta dva: poštnina & carina ter ogled linije Victoria’s Secret v živo (na fotografijah izgledajo njihovi produkti veliko bolje kot v živo …).

Tu pa se seznam spletne nakupovalne mrzlice še ne konča, domene kupujem, kjer so najcenejše: zadnje čase .si domene na dig.si, o nakupu .com domen pa sem že pisal (sicer 4 leta nazaj, a vseeno – šteje), programsko opremo pa odvisno, kjer me piči in kjer vidim kaj ugodnega. Igrice in aplikacije za iPhone pa seveda na iTunes.

Namesto zaključka

Tako, sedaj veste … če imate še kakšno idejo, če bi radi kaj delili z menoj, če imate ideje česa se še dotakniti na morebitnem predavanju o nakupovanju, … komentarji spodaj več kot dobrodošli!

05. March 2010 by davorin
Categories: tehnologija, zabava | Tags: , , | 17 comments

Comments (17)

 1. Kupujem svašta prek neta. Največkrat tam, kjer dobim najcenejše oz. kjer imam najboljše predhodne izkušnje. Sicer pa Mimovrste, eBay, razne specializirane x strani za razne cute oz. zanimive stvari,… Vsega skup je bilo že za kakšen soliden avtomobilček :D

 2. Tudi jst kupujem svašta prek neta. Amazon.co.uk, amazon.com, ebay, etsy … in da ne govorim o vseh možnih letalskih kartah, ki jih vedno kupim na netu! :)
  Ponavadi vedno kupujem knjige in pa vse možne stvari povezane s fotografijo (objektivi, okvirji, portolio mape …). Pri oblekah in čevljih pa sem netipična ženska … to pa najrajš probam! :D
  Me pa zanima feedback za tole stran SimplyElectronics.net, ker ravno kupujem objektiv in je tukaj smešno poceni! :)

 3. @MRFoto … hehe, soliden avtoček gre hitro, sploh če kupuješ tehnično robo.

  @Tjaša: SimplyElectronics je enostavno super: sam sem kupil 500ko, kolega že par objektivov, drug kolega pa EOS 7 in dva objektiva – vsi trije dobili prek DHL-ja v obljubjenem času. Zato močno priporočam!

 4. Jaz sem na amazon.co.uk kupil Wii, dobil v parih dneh. Ful cenej kot v Sloveniji, edin kabel za napajanje je treba malo predelat.

 5. Jaz pa vse kupujem na mimovrste=) :P

  In na Amazonu UK, eBayu ali pa direktno pri proizvajalcih, npr. Diesel (čevlji in obleke), pa Tom Bihn torbe ipd.

 6. Preko spleta nakupujem knjige, glasbo, oblačila, računalniške in tehnične zadevščine ter foto opremo. Težave sem imela le pri nakupu v spletnih ameriških trgovinah, kadar mi je carinska pošta ubrisala carino ali so bile poštnine previsoke.

 7. Samo preko eBaya imam opravljenih 496 nakupov. Potem je tu še Amazon in druge spletne knjigarne, športne, tehnične trgovine, oblačila in obutev … Praktično vse, razen hrane. ;)

 8. Jaz kupujem preko ebay in sem zelo zadovoljen. Sploh so pa hitrejši kot recimo kakšni mimovrste. Zanima me kako plačujete. Jaz osebno z paypal-om, številko kreditne ne rad dajem naokoli.

 9. Počasi bodo nakupi iz naslonjača povsem zamenjali pohode v šoping centre

 10. Kupujem različne stvari preko neta (knjige-amazon, elektronika-ebay…)
  Se mi pa zdi, da ženske še vedno raje kupujejo po navadnih trgovinah, čeprav so cene občutno dražje. Razlog za to pa je v “doživetju” nakupovanja. To zajema od pomerjanja, primerjanja, kombiniranja – kar jim pa spletne trgovine ne omogočajo…

 11. Kupujem le tehnično opremo in knjige. Zadnje čase pa precej kupujem na app store, če to šteje med normalne spletne trgovine :-)

 12. Čez par let se bo tak vse kupovalo na spletu – še hrana

 13. Saj hrano lahko kupiš prek spleta že danes … Mercator ti jo pripelje na dom!

 14. dobre in slabe izkušnje. Slaba je bila na Mimovrste, ki sem hotel kupi darilo in sem ga čakal več kot 1 mesec. Nato so hotli, da izberem drugi proizvod. Pozitivne izkušnje pri skupinskih nakupih, ki jih spremljam na eurizi.com

 15. Vedno več skoraj vso šaro in “gadgete” kupujem preko eBaya (UK, DE) ali Amazona UK. Kar se tiče modelarstva ne smem pozabiti na Kitajce (Hobby kralj :)). Edino pri računalniških komponentah se odločim za naše spletne štacune ali mogoče za avstrijskega mojega lemončka.

 16. Tudi pri meni so že bile dobe in slabe izkušnje(predvsem s slovenskimi trgovinami). Vedno pogosteje zahajam na ebay in amazon.

 17. Mislim, da edino še po kruh hodim peš, vse ostalo, no skoraj vse ostalo, pa preko neta. Če ne drugega izberem in potem poberem med potjo, če je govora o slo trgovinah.

Leave a Reply

A((Wake)) top mp3 Ambulance LTD pop Andy With Rama West music downloading blessthefall music to download Collections Of Colonies Of Bees song downloads Desired State songs Die Krupps and Front Line Assembly mp3 Engine7 mp3 music Existereo and Deeskee mp3 online Hugh Hopper albums Immaculate Machine mp3 Jake E. Lee download Kapel Maister all mp3 Koto - Ciber People - Proxyon music Malachi Constant instrumental Mortal Treason pop NWA music to download Opprobrium mp3s Ricky Van Shelton music to download Shankar and Caroline instrumental Southern Death Cult top mp3 Steve Angello ft Laid Back Luke mp3 downloads Sub 6 top mp3 Archers Of Loaf best mp3 Barney Wilen album Bulgarian Magic Voices download songs Coco Band top mp3 Custom Kings new mp3 Dj Kapulet mp3 online Enbe Orkestrasi music to download Error Corrective best mp3 Excoriate get mp3 Finisterra mp3 song Gorgeous Frankenstein top mp3 Groundation songs Heorot mp3 songs House Of Shakira new mp3 India Martinez dowland J Majik and Wickaman music downloading Joakim review Legohead mp3 search Maurice Weddingfield music to download Miriam Stockley dowland Plastikman instrumental Sarah Buxton downloads Sarcoma Inc. mp3 search Shade Empire all mp3 Shadrane mp3 music Video Kids review Wolf Tones instrumental Anorexia Nervosa get mp3 As De La Sierra downloadable music Bill Laswell, Boris Feoktistov music search Chap music download Chemlab downloadable music Chuck Norris english mp3 Deepack mp3 search Fixer music I/DEX / h.h.t.p. / -ED downloadable music Isaac Hayes download songs Jan Hammer and Jerry Goodman music downloading Jimmy Thackery mp3 John Digweed and Nick Muir downloads Kym Mazelle dowland Luciferion album Marshall Tucker Band download Omara Portuondo all mp3 Reach The Sky get mp3 Richie Santana mp3s Robbie Shakespeare download Roughcut music search Sainkho Namtchylak and Shelley Hirsch, Catherine Bott get mp3 Scott Brown and Brisk album Silverchair music to download Storyteller music search Subaudition buy mp3 Teenage Fanclub all mp3 Xiu Xiu mp3 Apples in Stereo all mp3 Barclay James Harvest dowland Beverly Knight dowland Blazing Eternity mp3 songs Clap Your Hands Say Yeah instrumental Crushing Blow instrumental Dispatch vs Horizons Music song downloads DJ Snowman music search Elodie Frege dowland Filo And Peri Vs Serge Devant song downloads Fire Town music to download Krunch download M&M Productions music Mohammad Musavi all mp3 Passi album Paulo Moura and Yamandu Costa music download Pharmacists music downloading Rasco download songs Richie Hawtin, James Ruskin best mp3 Scarlett Marshals review Silent Witness download songs Xzibit dowland